Wednesday, October 18, 2017

MAĐARSKA: Remontovani CAF vagoni prvog razreda

Sledeći korak obnove EuroCity flote jeste obnova, remont CAF EC vagone MAV Start kompanije. Prvi remontovani vagon prvog razreda (Apmz) je gotovo i pušten u saobraćaj. Remont se obavlja u radionici MAV-a u Solnoku. Njihov rad je zaista na visokom nivou, od inžinjera do običnih radnika, jer remontovani vagon je kao nov,što na fotografijama možete videti i sami.


Spolja je vidljiva razlika, znatno modernije deluje, što je neobično putnicima u Madjarskoj. Navikli na kombinaciju belo-plave vagone, a sad laguna plavo sa cianplavim. Zaista je lep spoljašni dizajn za putnički vagon velike brzine (200 km/h). Nedostatak je da nema nikakva extra oznaka za prvi rezred, nedostaje žuta linija.



Ulaskom u vagon odmah je primetna razlika, prepoznaje se kvalitetan unutrašnji dizajn. Boja untrašnjosti takodje znatno različita od predhodnog, dobro poznate crvene boje karpita sedišta, sada je plava. Nove boje su modernije, čistije, jednostavnije.



Novost je da su smešteni znatno veći stolovi, komfornije će biti putnicima od predhodnih, takodje novost je da je svako sedište dobilo utičnicu za struju, a prvi put u vagonima MAV-a su ugradjeni USB punjači,  za svako sedište. Takodje, novost je da svako sedište ima displej na kome može da se vidi da li je za to mesto kupljena rezervacija,a to će pomoći onim putnicima, koji nisu unapred kupili kartu, lakše će naći sebi slobodna mesta.



Biće ugradjeni beli displeji za bolje informisanje putnika, sa kojeg će moći  videti najbitnije informacije vezano za putovanje, stanice, veze, moguća presedanja. Displej ima i spolja na vagonima.




















Po  novom redu vožnje ovaj vagon saobraća u sastavu EC 172/173 „Hungaria“ na relaciji Budimpešta-Hamburg. U vagon restoranu je takodje završen remont, uskoro stižu i putnička kola drugog razreda. U nadi da će se posle CAF remonta nastaviti program sa drugim EC vagonima.

1. Novi spoljašni dizajn







2. Moderan, elegantan enterijer





3. Postavljeni veliki stolovi







4. Savremeni putnički informativni sistem




18.10.2017.
Keszég Kornél

No comments:

Post a Comment

STATISTIKA