Friday, January 31, 2020

CRNA GORA: Novi red vožnje Železnice Crne Gore (2020)



Novi red vožnje ne donosi velike promene u putničkom saobraćaju na teritoriji Crne Gore. I u ovom redu vožnje izostaje sezonski voz Panonija.

UNUTRAŠNJI SAOBRAĆAJ
Vozovi Željeznice Crne Gore (ŽELJEZNIČKI PRIJEVOZ CRNE GORE A.D.) i po novom redu vožnje će saobraćati prugama Crne Gore na relacijama:
- PODGORICA-BIJELO POLJE: na ovoj relaciji je saobraća 5 polazaka, 3 putničkih i 2 brzih (Beograd).
- PODGORICA-NIKŠIĆ: na ovoj relaciji saobraća dnevno 5 polazaka putničkih vozova
- PODGORICA-BAR: dnevno saobraća 11 polazaka, 9 putničkih vozova i 2 brza
- BAR-BIJELO POLJE: saobraća 5 polazaka, od toga 3 putnička voza i 2 brza.
Po novom redu vožnje nema direktnih polazaka iz Bara za Nikšić. Stanica Bar dnevno ima 11 polazaka, 2 za Beograd, 3 za Bijelo Polje i 6 za Podgoricu.

MEĐUNARODNI SAOBRAĆAJ
U ovoj godini Željeznički prevoz Crne Gore AD-Podgorica organizuje saobraćanje 2 para međunarodnih brzih vozova, i to za Beograd. Izostaje sezonski voz PANONIJA, koji je godinama unazad imao kola iz Praga, Bratislave, Budimpešte i Moskve.

Zbog gradnja pruge izmedju Beograda i Novog Sada ne postoji mogućnost za saobraćaj sezonskog voza iz Bara za Suboticu.

-INTER CITY „TARA“ IC430/431 (Bar-Beograd-Bar)
Svakodnevno na relaciji Bar – Beograd saobraća jedan dnevni voz sa polaskom iz Bara u 09:00 časova, iz Podgorice u 10:00 časova i dolaskom u Beograd (Topčider) u 20:02 časova.
Takođe, iz Beograda (Topčider) za Bar će saobraćati dnevni voz sa polaskom iz Beograda u 09:00 časova i dolaskom u Podgoricu u 19:04 časova, odnosno u Bar u 19:56 časova.

-NOĆNI BRZI „LOVĆEN“ B 432/433 (Bar-Beograd-Bar)
U noćnoj ponudi obezbeđen je brzi voz koji redovno saobraća na relaciji Bar-Beograd (Topčider), sa polaskom iz Bara u 19:00 časova, iz Podgorice u 20:05 časova i dolaskom u Beograd u 06:12 čas. Iz Beograda (Točider) će na relaciji Beograd-Bar saobraćati voz sa polaskom u 21:10 časova i dolaskom u Podgoricu u 07:12 časova, odnosno u Bar u 08:08 časova. Takođe, u noćnoj ponudi, ŽPCG je obezbedio svojim korisnicima ponudu za prevoz u kolima sa sedištima i prevoz u kolima višeg komfora (sa posteljinama i ležajevima), kao i prevoz praćenih automobila na relaciji Bar-Beograd-Bar.


SEZONSKI VOZ „PANONIJA“ (Bar-Subotica-Bar)
Ne saobraća ni ove godine!


CENA KARTE
Cena voznih karata iz Bijelog Polja do Podgorice iznosi 5,2 eura, iz Bara do Podgorice 2,4 eura i iz Nikšića do Podgorice 2,8 eura. Bar-Beograd jedan pravac stoji 21 Eura, povratna 31.8 Eura.

Dodatne informacije možete naći na zvaničnom web sajtu Željeznice Crne Gore ovde.

31.01.2020
(Keszég Kornél)

POVEZANE TEME:

No comments:

Post a Comment

STATISTIKA