Saturday, July 15, 2017

MAĐARSKA: Vozom na Jadran iz Budimpešte

Brzi voz ADRIA u Spiltu - (http://hovamegyavonat.blog.hu)

Početkom i ove letnje sezone Budimpešta dobija direktne linije za poznata letovališta na Jadranu. Tako će biti uvedeni direktni vozovi za Koper, Pulu, Rijeku, Split i Bar.

SEE YOU – ISTRIA
U saradnji mađarske i slovenačke te hrvatske železnice uveden je u saobrćaj noćni voz koji saobraća svaki dan pod imenom SEE YOU ISTRIA, koji polazi sa Južne stanice u 20:30 za Koper, Opatiju, Rijeku, i sa presedanjem za Pulu. Voz saobraća od 23. juna do 25. avgusta. Cena povratne karte je 49 evra, u jednom pravcu 39 evra. Postoji mogućnost rezervacije ali ona nije obavezna, rezervacija košta 3 evra u jednom pravcu. Za Koper postoji mogućnost prevoza bicikala za čiji prevoz treba izdvojiti 5 evra. Mesto u kušet kolima sa 6 ležaja je  9,4 evra, u kolima sa 4 ležaja 14 evra.


SEE YOU – ADRIA
Svaki dan pored Istrie saobraća i noćni voz SEE YOU ADRIA Budimpešta-Split. Sa Keleti stanice  voz kreće u 18:15 i sutradan je u Splitu u 7:57. Voz saobraća od 13. juna do 8. septembra. Cena karte je 29 evra u jednom pravcu ali broj karata po ovoj ceni je ograničen.
Redova cena karte u jednom pravcu je 69,6 evra, dok je povratna 79,5 evra. Postoji mogućnost doplate za kušet i spavaća kola. Cene za ovo uslugu se kreću od 9,4 do 53,9 evra po osobi. Kompozicija voza ima 2 vagona drugog razreda, 2 kušet kola, i 2 spavaća kola kao i vagon za prevoz prtljaga i bicikala. Treba spomenuti da su svakog dana u sasatvu ovog voza i dva češka vagona (spavaća kola i kola za prevoz prtljaga i bicikala).

BAR SPECIAL
Zbog radova na pruzi u Srbiji, ne saobraćaju direktna kola iz Budimpešte za Bar. Po najavi prvi voz bi trebalo da krene 17. jula iz Budimpešte. Trenutno na zvaničnom web sajtu Mav Starta nema nikakve zvanične informacije o ponudi za Crnu Goru. Prošle godine je povratna karta za Bar stajala 66 evra.
(14.07.2017, juče popdne MAV Start kompanija objavila da ove godine nema direktna kola za Bar!)
 
MAV Start-ovi vagoni u sastavu B1137 PANONIJE (2015)

Prošle godine za razliku od ove voz Adria nije saobraćao svakodnevno. Pored ovih sezonskih noćnih svaki dan saobraća dnevni voz iz Budimpešte za Rijeku (IC Kvarner) i to tokom čitave godine. Pored Kvarnera postoji još jedan voz iz Budimpešte za Zagreb, dnevni IC Rippl Ronai. Pored noćne Istrije saobraća i sezonski dnevni brzi voz iz Budimpešte za Koper pod imenom Citadella u letnjem period od 17. juna do 26. avgusta.

Dodatne informacije i cenovnik možete naći na web sajtu www.mavcsoport.hu
15.07.2017.
(Keszég Kornél)

No comments:

Post a Comment

STATISTIKA