Sunday, August 18, 2019

BUGARSKA: Noćnim vozom na relaciji Sofija-Varna


Ovaj tekst je napisala jedna bugarska blogerka, imam potrebu da Vam prevedeni tekst ponudim. Uživajte u čitanju.


Prošle nedelje, između Varne i Sofije, odlučili smo da rezervišemo kartu za noćni voz u kabini za spavanje. Apsolutno nismo znali šta da očekujemo. Ispod naših povratnih informacija o našem prvom seksi iskustvu u bugarskom vozu. Putujete vozom u kolima (vagonu) za spavanje. Posle auta, autobusa i aviona (definitivno, najsigurniji i najbrži način da se povežete između 2 grada), nismo probali, voz. Nismo imali nikakvu ideju o tome šta da očekujemo. Čak i na postavljeno pitanje, mnogi su putovali vozom u Bugarskoj.


Putovanje vozom Varna-Sofija (ili Sofija-Varna) traje oko 8 sati. Voz kreće i stiže na vreme. Zaposleni su veoma fini i uljudni. Pokazuju na desnu kabinu za spavanje. Daju nam jabuke (ne znamo da li je to uobičajeno ili nam se dama samo svidela. Naša kabina je bila super čista, kao i zajedničke prostorije. Bili smo pozitivno impresionirani. Na raspolaganju su nam posteljina, ćebe i čisti jastuk. Kabine imaju i klima uređaj, roletne i ključ za zatvaranje kabine. Vaša privatnost je zagarantovana. Ne možeš biti go. Ovaj voz nam je dao mnogo ideja! Mali umivaonik omogućava putnicima da se osveže pre i posle putovanja. Dakle, tu je i tuš kabina. Tokom noći, vagon je bio veoma tih. Niko nije pravio buku. Sam voz ne stvara mnogo buke.


Stajanje (zadržavanje) na železničkim stanicama su veoma brze. Manje od minute.


Za vašu informaciju, postoje 3 kategorije karte (druga klasa, prva klasa i poslovna klasa), kabine su čiste. Jedina razlika je broj ljudi sa kojima želite da putujete. Kabine mogu primiti do 3 putnika, a ako rezervišete drugi razred, putovaćete sa još 2 osobe. Ako želite da rezervišete kabinu za sebe i da ste sami, onda morate da rezervišete poslovnu klasu. Ako tražite sobu za 2 osobe, trebate rezervisati prvu klasu. Drugim rečima, morate rezervisati kabinu za oba muškarca, ili obe žene. Ako ne rezervišete celu kabinu, muškarci i žene ne mogu putovati zajedno. Tako, na primer, ako ste par i rezervišete drugu klasu, moći ćete da putujete zajedno, jer u vašu kabinu može biti i treći putnik. Ne možete mešati muškarce i žene zajedno u istoj kabini ako ne putuju zajedno. Dakle, veoma smo zadovoljni ovim putovanjem.


18.08.2019.
(Keszég Kornél)

No comments:

Post a Comment

STATISTIKA