Friday, August 16, 2019

MAĐARSKA: Nastavlja se obnova EuroCity flote u MAV Start-u



Međunarodna putovanja MAV-START-a iz flote EuroCity-a sa velikim brojem sedišta CAF-a već su završena, a DVJ-ove flote su sada u procesu obnavljanja.

Kabine su udobne i prostrane, a sada pored prozora postoje i veći stolovi.


Umesto dva konektora po konvencionalnoj kabini, postoji po jedan u svakom položaju za sedenje sa dva USB punjača. To jest, ukupno 4 utičnice i 8 USB konektora po putničkom prostoru.

Zavese su takođe postavljene sa strane u hodniku. Model sedišta dolazi sa novim izvezenim naslonom za glavu i nadamo se da će ih dobiti uskoro.


Instalirane su nove LED lampe za čitanje.


Obnova je u toku, a novi vagoni se očekuju, na primer, u bečkim EuroCity vozovima.



Hodnik.



Novi element je selektivna kanta za smeće u prvom planu, a iznad njega, pretinac za inspekcije karata - sa priključkom, USB-om i malom policom.


Mala promena, ali uz malu promenu i obaveštenja o uslovima putovanja, piktogrami su u skladu sa poslednjim TSI standardima.


Obnovljeni toaleti.



U prvom planu.


Ovo je 2. klasa, prvi Bmz vagon je već dovršen.


Ono što je novo, to su podne prostirke, veći radni sto, kao i udvostručenje broja konektora i USB konektora.


Ovi vagoni izgrađeni su 1997. godine pod licencom DVA u kompaniji Dunakeszi Repair, ali sa ovim modernim izgledom mogu mogu zaličiti i na novi vagon.


U novom dizajnu ne postoji posebna marka koja bi razlikovala klasu 1 i klasu 2, što nije baš praktično, posebno za duže vozove. U Nemačkoj je DB zauzvrat naslikala i žute oznake na vratima vagona klase 1, a ovaj znak se ponovo pojavio na startu.

16.08.2019.
(Keszég Kornél)

No comments:

Post a Comment

STATISTIKA