Thursday, February 18, 2016

HRVATSKA: Prva redovna vožnja novog DMV-a


Prva vožnja novog DMV-a biti će u ponedjeljak 15. veljače 2016. s polaskom u 9.02 sati s četvrtog perona Zagreb Glavnog kolodvora.

Na prvu redovnu vožnju dizel-električnoga motornog vlaka ići će Oleg Butković, ministar prometa, pomorstva i infrastrukture; Dražen Ratković, predsjednik Uprave HŽ Putničkog prijevoza; Darinko Bago, predsjednik Uprave Končar – Elektroindustrije; i Ivan Bahun, predsjednik Uprave Končar – Električnih vozila.

Uzvanici će se na prvoj vožnji voziti do kolodvora Veliko Trgovišće. Izjave za medije predviđene su u vlaku tijekom vožnje do Velikog Trgovišća u koje vlak stiže u 9.49 sati. Radi se o redovnom vlaku koji se zaustavlja u svim stajalištima i kolodvorima predviđenim voznim redom.

Tvrtka Končar – Električna vozila proizvela je dizel-električni motorni vlak za regionalni prijevoz. Maksimalna brzina vlaka je 120 km/h, a ima 167 sjedećih i 175 stajaćih mjesta. Opremljen je s četiri para dvokrilnih ulaznih vrata, dvije rampe za ulazak i izlazak osoba u invalidskim kolicima, prostorom za bicikle, a kompletan putnički prostor je pod videonadzorom. Putnicima u vlaku omogućen je besplatan pristup internetu (WiFi).

13.02.2016.
(vlakovi.hr)

No comments:

Post a Comment

STATISTIKA