Monday, February 15, 2016

SRBIJA: Zašto je ukinut večernji voz Sombor - Odžaci?

Železnički čvor Sombor, koji nekad zaista bio čvor železničke mreže u centru Zapadne Bačke. Danas putnički saobraćaj se odvija prema tri pravca, prema Vrbasu, Bogojevo-Novi sad i prema Subotici.

Po novom redu vožnje, od 12. decembra red vožnje stanice u Somboru doživljava nekoliko izmena. Najbitnija izmena je ukidanje večernjeg polaska za Odžaci u 20:44. Zadnji voz prema Odžacima ostaje voz u 16:04, sledeće tek sutradan u 03:27.

Voz je jedina direktna veza putnicima za Prigrevicu, Sontu, Bogojevo, Karavukovo i za Odžake. U trenutku kad Severtrans u teškoj situaciji, autobuska stanica u Odžacima porušena, autobuske linije ukinute, večernja linija bila voz oko pola devet, koji uvek saobraćao.

Priča kruži po Somboru, da zbog polaska prema Hrvatskoj razlog za ukidanje večernjeg voza za Odžake ne pije vodu, jer prema Hrvatskoj polasci ujutru i oko podne.

Po novom redu vožnje brisano, nijedno obaveštenje, ni od strane Železnice ni od strane opštine Apatin i Odžaci, izgleda njih ne interesuje građani svojih opština, potencijalni glasači!

15.02.2015
(Keszég Kornél)

No comments:

Post a Comment

STATISTIKA