Tuesday, December 5, 2017

HRVATSKA: Inter City voz Budimpešta-Rijeka

Foto: Siniša Abramović

Od tekućeg reda vožnje madjarski MAV Start je uspostavio direktnu vezu do nekadašnje luke madjarske kraljevine, do Rijeke (Fiume). Ovaj voz ima više simbolički značaj. IC „KVARNER“ 200/201 svakodnevno saobraća i u letnjem i zimskom periodu.

Po predhodnom redu vožnje, voz je saobraćao sezonski do Rijeke, a od primene novog reda vožnje krenuo je svakodnevno voz IC 200/201. Voz u Mađarskoj je uvršten u taktni red vožnje, od granice do Zagreba saobraćaju samo 3 vagona.

SASTAV VOZA

Kompozicija IC Kvarner voza od Budimpete do Zagreba ima tri vagona i to sledeća: jedan Abmz (1. i 2. razred - MAV), jedan Bpmz (2. razred - MAV) i jedan Bee (2. Razred – HŽ).
Od Zagreba do Rijeka kompoziciji se prikjučuju  još tri vagona: jedan Abee (1. i 2. razred - HŽ), jedan Bee (2. razred - HŽ) i jedan Bee (2. razred - HŽ) samo nedeljom.

Foto: Damir Miskulin

Kapacitet voza  od Budimpešte do Zagreba je 24 mesta prvog razreda i 176 mesta drugog razreda. Od Zagreba do Rijeke se  povećava na 48 mesta prvog razreda i 254 mesta drugog razreda, a nedeljom još 60 mesta drugog razreda. Cele godine na relaciji Zagreb-Rijeka ima 40 mesta za prevoz bicikli.

RED VOŽNJE
Pored KVARNERA saobraća još jedan dnevni voz, ali samo do Zagreba. U tabeli možete pogledati tačan red vožnje.

Foto: internet

CENA KARTE

MAV-Start kompanija nudi razne povlastice, tako da se za 9 eura mogu naći karte za Zagreb, a 29 eura za Rijeku za jedan pravac(SparSchiene). Ove karte su za odredjeni voz i dan putovanja, ne postoji mogućnost povraćaja novca, niti zamena karte. Broj takvih karata je ograničen.

Zagreb Special i Rijeka Specijal su povratne karte sa mesec dana važenja.
Budapest-Zagreb: jedan pravac 29 eura.
Budapest-Rijeka: jedan pravac 39 eura, povratna 49 eura.

Ostale povlastice:
- Za jedan pravac : Budapest – Zagreb drugi razred 30,4 eura, prvi razred 45,5 eura.
- Povratne karte : Budapest – Zagreb drugi razred 34,7 eura, prvi razred 52 eura.

I posle letnje sezone će svakako ostati interesantna linija, ko hoće na par dana da navrati do Jadrana imaće mogućnost, za svega 49 eura. Jedina direktna vozna linija od Budimpešte do primorja,pa  iskoristite povoljne cene karata  i prošetajte na obali Adrije, na rivama Rijeke i Opatije!


05.12.2017.
Keszég Kornél

No comments:

Post a Comment

STATISTIKA