Thursday, March 31, 2016

SLOVENIJA: S kolesom na vlak

Kaj je lepšega, kot da se na lep sončen dan odpravite na izlet v naravo s kolesom - na drugi konec Slovenije. Kako do tja? Z vlakom - potem pa hop na kolo. Z vlakom lahko prepeljete le spremljana kolesa. Potnik mora potovati z istim vlakom kot kolo, pri prevozu pa preda največ eno kolo. Potnik kolo sam naloži, pazi nanj med prevozom in ga sam tudi razloži.

Vlake, ki imajo možnost prevoza koles, si lahko ogledate v iskalniku voznega reda.

Cene za prevoz koles so enotne in niso odvisne od razdalje, cena prevoza kolesa je 3,40 evra.

Kolesarska vozovnica velja en dan za neomejeno število prevozov spremljanega kolesa po omrežju SŽ, z veljavno vozovnico za potnika.

Vlaki z omejenim prostorom za kolesa

Na nekaterih vlakih je prevoz spremljanih koles dovoljen, vendar je prostor zanje omejen. Število koles je odvisno od vrste ter zasedenosti vlaka. Kolo namestite v vlak po navodilih vlakospremnega osebja, tako da ne ovira ali moti drugih potnikov v vlaku in da ne poškoduje vagonov oziroma umaže sedežev. Vlakospremno osebje lahko odkloni prevoz kolesa le, če bi to dejansko oviralo druge potnike v vlaku ali če bi se s prevozom lahko umazali ali poškodovali sedeži oziroma povzročila druga škoda.

Omejitev prevoza koles

Zaradi del na progi je občasno spremenjen režim vožnje vlakov. Za določene redne vlake je organiziran nadomestni avtobusni prevoz. Ker je v času del na progi moten tudi prevoz koles, vas prosimo, da pred potovanjem preverite možnosti prevoza koles z vlaki.

Dodatne informacije

Dodatne informacije o možnosti prevoza na določeni relaciji dobite na začetni postaji, po tel. št 1999, pri čemer je cena klica iz omrežja Softnet 0,91 evra z vštetim DDV; ceno klicev iz drugih omrežij določajo drugi operaterji, ali po e-pošti: potnik.info@slo-zeleznice.si

31.03.2016
(slo-zeleznice.si)

No comments:

Post a Comment

STATISTIKA