Saturday, January 9, 2016

SRBIJA: Rusi pomažu modernizaciju Dispečerskog centra železnica

Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je da se, u nastavku saradnje sa kompanijom Ruske državne železnice, očekuje i modernizacija Dispečerskog centra Železnica Srbije

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je danas da se, u nastavku saradnje sa kompanijom Ruske državne železnice (RDŽ), očekuje i modernizacija Dispečerskog centra Železnica Srbije.

Prilikom predstojeće posete Moskvi naše državne delegacije, koju predvodi premijer Aleksandar Vučić, očekuje se i potpisivanje memoranduma o saradnji između naše “Infrastruktura železnice” i RDŽ kao jedne od najvećih svetskih kompanija u toj oblasti, rekla je Mihajlović novinarima.

Ona je podsetila da RDŽ već rade u Srbiji na rekonstrkciji i modernizovanju pruga i napomenula da se nastavak te saradnje dveju železnica odnosi na modernizaciju Dispečerskog centra, koji je izgrađen još 60-ih godina minulog veka.

“Ako s jedne strane rekonstruišemo pruge i imamo nove vozove, moramo da imamo i moderan centrar odakle se upravlja železnicom””, istakla je ministarka Mihajlović.

24.10.2015
(novosti.rs)

No comments:

Post a Comment

STATISTIKA