Tuesday, December 8, 2015

SRBIJA: Direktori Železnica, moramo brže i bolje!

Radna grupa Vlade Srbije za upravljanje procesom reformi Železnica Srbije 
usvojila je na današnjoj sednici izveštaj konsultanta koji će biti okvir za dalji proces reformi, a resorna ministarka Zorana Mihajlović apelovala je na direktore da se više angažuju u reformama koje mogu uspeti samo zajedničkim radom.

Mihajlović je istakla da direktori Srbija voza, Infrastrukture i preduzeća Srbija Kargo treba zajedno sa sindikatima da rade na poboljšanjima, jer reforme ne mogu uspeti bez podrške i saglasnosti zaposlenih.

Uvojeni Izveštaj je plan reforme železnice za period 2016-2020. sa fokusom na institucionalnom poboljšanju i korporativizaciji železnica koja će obuhvatiti restrukturiranje osnovnih sredstava, broja zaposlenih i dugova, ocenjeno je na sednici Radne grupe.
Sednici je predsedavala potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

- Ovo je okvir po kome ćemo dalje reformisati železnice. Važno je da preduzeća počnu racionalno da funkcionišu, proces reformi je težak ali ga zajedno možemo sprovesti - poručila je Mihajlović, a saopšteno je iz njenog kabineta.

Ona je istakla da je osnovni cilj da se iz godine u godinu smanjuju državne subvencije ovom sektoru, da se racionalizuju troškovi i dugovanja i da se detaljno napravi plan investicija.

- Svi planirani projekti moraju dobro da se argumentuju - rekla je Mihajlović.
Sastanku su prisustvovali direktori tri preduzeća u Železnici, predstavnici sindikata, Ministarstva finansija, Ministarstva privrede, Ministarstva rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja, MMF, Svetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj, Evropske investicione banke.

15.10.2015
(informer.rs)

No comments:

Post a Comment

STATISTIKA