Friday, November 27, 2015

БЪЛГАРИЯ: НКЖИ представи техническия проект за проектиране и строителство на железопътната линия Видин – София

Днес, 27.11.2015 г., в хотел „Анел“, беше представен проект „Проектиране на строителството  на железопътната линия Видин – София: актуализация на проекта и подготовка на железопътен участък Видин-Медковец”.
Събитието бе открито от Мария Чакърова – директор на Дирекция „Стратегическо развитие и инвестиционни проекти“ в ДП НКЖИ. Участие в пресконференцията взеха експерти от НКЖИ, изпълнителите по двете обособени позиции на проекта, представители на общините, попадащи в обхвата на проекта, и др.
Проектът предвижда изграждане на железопътна магистрала, която да обслужва населението, вътрешния и международния пътнически и товарен трафик. Специфична цел при неговото реализиране е постигане на проектна готовност за модернизация на железопътната линия Видин-София (в железопътния участък Видин-Медковец), както и подготовка на техническите проекти на железопътните участъци Медковец-Руска Бяла и Руска Бяла-Столник.
Проектът се изпълнява по две обособени позиции:
  • Позиция 1: Актуализация и оптимизация на идеен проект за железопътни участъци Медковец-Руска Бяла и Руска Бяла-Столник
  • Позиция 2: Актуализация на идеен проект и изработване на ПУП и технически проект за жп участък Видин-Медковец
Изпълнител по обособена позиция 1 е „Вектор – Бул“ ООД, а по обособена позиция 2 –  Обединение СЕ-22. Общата стойност на проекта възлиза на 10 545 860 лева без ДДС.
Проектът се осъществява със съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие, чрез Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013 г.

(bgrail.com)
27.11.2015

1 comment:

  1. Много полезен сайт за строителство! Браво! ❤️ Страхотно! Благодаря за добрия блог! Определено ще го посетя отново!
    ╰┈➤ ① Maistor.org

    ╰┈➤ ① Stroitelstvo.eu

    ReplyDelete

STATISTIKA