Monday, November 30, 2015

MAĐARSKA: Mađarski EC vagoni za Varšavu

Mađarski CAF Euro City vagoni od novog reda vožnje napuštaju EC linije za Češku i Nemačku. Nemci su naterali ČD da pošalje vagone za remont i da nabave nove EC vagone za međunarodne linije od Budimpešte, Praga za nemačke destinacije.

Mađarski MAV Start vagoni napuštaju poznate kompozicije:EC 170/171 Hungaria Eurocity i EC 174/175 Jan Jesenius Eorocity, tako da te vozove sastavljaju ČD i DB. MAV je nedavno izbacio na tržište i već pustio u saobraćaj svoje IC plus vagone, s namerom da će nemačka biti zainteresovana i da će te putničke vagone biti sastavni deo kompozicije ka Berlinu i Hamburgu.

Međuvremenu nemci su odlučili da samo češki vagoni dolaze u obzir i oni sastavili kompozicije, bez ijednog MAV vagona. I vest pre par dana da ipak pristaju nemci da uvrste te dve mađarske IC plus vagone u sastav EC kompozicije, za Hamburg.

Ovi CAF vagoni iz sastava Jan Jesenius i Hungaria Eurocity vozova nastavljaju život na relaciji Budimpešta Varšava. I kreće generalni remont CAF vagona, koji je značajni vest iz MAV menadžmenta.


30.11.2015
(Keszég Kornél)

1 comment:

  1. Realno su MAV EC vagoni jako neudobni i vrhunski neodržavani. Nekoliko sam se puta vozio sa njima Bratislava - Prag - Dresden. Da sam mogao promijenio bih vlak. Super vijest da se i MAV odlučio za modernizaciju.

    ReplyDelete

STATISTIKA