Friday, November 6, 2015

SLOVENIJA: Slovenske Železnice ustvarile 16,5 ostotka večprihodkov

Predsednik nadzornega sveta je poudaril, da je bilo v pripravo strategije vloženo veliko dela.

LJUBLJANA – Slovenske železnice (SŽ) pripravljajo strategijo za obdobje med letoma 2016 in 2020. Z osnutkom dokumenta se je v četrtek seznanil nadzorni svet, ki je vodstvu naložil nekaj dopolnil in popravkov. Nadzorniki bodo končni dokument sprejemali na prihodnjih sejah, naslednja bo konec novembra.

»Na osnovi osnutka strategije do leta 2020 smo ocenili, v katero smer lahko računamo, da bodo Slovenske železnice v prihodnjem štiriletnem obdobju šle,« je danes za STA pojasnil namestnik predsednika nadzornega sveta železnic Bojan Brank.

Dodal je, da je vodstvo pripravilo osnutek strategije do 2020, v pripravo dokumenta pa je bilo po Brankovih besedah vloženo veliko dela. Nadzorni svet se je sicer v četrtek seznanil tudi s tekočim poslovanjem skupine SŽ. Ta je v prvih osmih mesecih ustvarila 390 milijonov evrov prihodkov, kar je za 16,5 odstotka več kot v enakem obdobju lani. Čisti dobiček se je povečal za 231 odstotkov na 21 milijonov evrov, dobiček iz poslovanja pa se je povečal za 180 odstotkov na 32,7 milijona evrov.

Kot je danes povedal Brank, bodo ob koncu leta rezultati zagotovo v skladu s poslovnim načrtom, konkretnih številk pa ni
navajal.

(slovenskenovice.si)

No comments:

Post a Comment

STATISTIKA