Wednesday, November 18, 2015

ROMÁNIA: CFR - kedvezmény a diákoknak

Akár a 75 százalékot is elérheti a diákoknak és egyetemistáknak nyújtható utazási kedvezmény – tájékoztatott csütörtökön a Román Vasúttársaság személyszállító ágazata (CFR Călători).

Amint emlékeztettek, az iskolások és az egyetemi hallgatók 50 százalékos kedvezményt kaphatnak a vasúti menetjegy megvásárlásakor, ám az ár mindössze 25 százalékát kell kifizetniük, ha havi bérletet váltanak.

A CFR egyébként közleményében azt javasolja az iskolásoknak és az egyetemistáknak, hogy időben szerezzék be jegyüket/bérletüket annak érdekében, hogy elutazhassanak arra a településre, ahol tanulmányaikat végzik, vagy hazautazhassanak onnan, mivel mind az iskolai, mind az egyetemi tanév kezdete közeledik.

Az iskolások az ellenőrző vagy az előkészítő osztályba járást igazoló dokumentum alapján 50 százalékos kedvezményt kapnak abban az esetben, ha Regio szerelvényre váltanak jegyet, és 20-30 százalék közöttit, ha InterRegio vonatra vásárolnak jegyet. Az állami egyetemek nappali tagozatán vagy az akkreditált magán felsőoktatási intézményekben tanuló hallgatók diákigazolvány felmutatásával utazási kedvezményben részesülnek, a Regio szerelvényeken például 50 százalékosban, korlátlan számú utazásra.

A kuponfüzettel a diákok egy év alatt 24 alkalommal utazhatnak 50 százalékos kedvezménnyel az InterRegio szerelvényeken. Azoknak, akik gyakran utaznak, a CFR bérlet vásárlását ajánlja, rámutatva: az iskolások és az egyetemi hallgatók 75 százalékos kedvezménnyel válthatnak havi bérletet a Regio, és 50 százalékossal az InterRegio szerelvényekre.

10.09.2015
(kronika.ro)

No comments:

Post a Comment

STATISTIKA