Wednesday, November 25, 2015

SRBIJA: Uključenje napona u novoizgrađenoj kontaktnoj mreži na dvokolosečnoj pruzi Ćuprija - Paraćin

U utorak, 24. novembra u 10.00 sati biće uključen napon od 25 kV i 50 Hz u novoizgrađenoj kontaktnoj mreži na dvokolosečnoj pruzi od Ćuprije do Paraćina, saopšteno je iz Društva za upravljanje železničkom infrastrukturom "Infrastruktura železnice Srbije".

Upozoravaju se putnici, korisnici železničkih usluga, kao i svi oni koji se kreću u blizini stanica i pruge da se, radi lične bezbednosti, moraju pridržavati istaknutih upozorenja i saveta železničkog osoblja. Poštovanjem ovih mera svima se garantuje puna bezbednost.

Nova kontaktna mreža izgrađena je u okviru radova na kompretnoj rekonstrukciji i modernizaciji pruge Gilje – Ćuprija – Paraćin, između Beograda i Niša, na međunarodnom železničkom Koridoru 10.

Projekat je finansiran zajmom Evropske Investicione Banke, uz podršku Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Rekonstrukciju i modernizaciju elektrotehničkih postrojenja uradilo je preduzeće "Siemens d.o.o Beograd", a vrednost radova je 11.853.320 evra.

Nakon završetka građevinskih i elektrotehničkih radova na rekonstrukciji i modernizaciji pruge Gilje – Ćuprija – Paraćin, ova deonica biće osposobljena za saobraćaj vozova do 120 kilometara na sat.

20.11.2015
(zeleznicesrbije.com)

No comments:

Post a Comment

STATISTIKA